Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Γρηγόρης Βαλλιανάτος Διαβάστε τι δήλωσε στο Live Video Chat του NEWS 247

"Θα ήθελα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να πάρουν 2% στις εκλογές"
Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου, ο κ. Βαλλιανάτος δήλωσε, πως καταλαβαίνει απόλυτα τους ανθρώπους που ψήφισαν "Χρυσή Αυγή" και "ΣΥΡΙΖΑ", σημειώνοντας ότι η αλλαγή από την καθημερινότητα των πολιτών στην κάλπη, δεν μπορεί να γίνει ομαλά.
"Μία δύο κυβερνήσεις θα καούν. Η επιλογή αυτή δεν είναι βιώσιμη επιλογή. Θα ακολουθήσουν εκλογές τον Ιούνιο", είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που θεωρούν ότι για όλα φταίει ένα κακό μνημόνιο, ενώ όπως είπε σε άλλο σημείο, "το θέμα είναι τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές".
"Εδώ μας έφεραν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πολύ θα ήθελα τα δύο αυτά κόμματα να πάρουν 2% στις εκλογές", είπε χαρακτηριστικά, ενώ όπως σημείωσε, κατά την εκτίμησή του, δεν προωθείται καμία μεταρρύθμιση, από όσες προβλέπονται στο Μνημόνιο.
"Σήμερα δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να κόβουμε μισθούς και συντάξεις. Έγκλημα". "Μιλάμε ή για απόλυτη καταστροφή ή για βαρύτατους όρους", είπε χαρακτηριστικά.
"Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια έχει φρεσκάρει πολλά. Θα δούμε πολλές τούμπες. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί. Θα χρειαστεί κάποιοι να κάνουν σκόντο".
 
"Η Αριστερά δεν είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας"
"Διαφωνώ με τον τρόπο οργάνωσης που έχει στο μυαλό του ο Τσίπρας. Δεν μπορώ να προτείνω για τη χώρα, πράγματα που δεν πιστεύω", είπε κληθείς να σχολιάσει το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει για τη διακυβέρνηση της χώρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΝ έχει καλές προθέσεις, όπως είπε, αλλά η Αριστερά δεν είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
"Η Αριστερά έχει μία καλή κοινωνική πολιτική, αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα από πραγματική οικονομία", είπε σε άλλο σημείο, ενώ για το Δημόσιο υποστήριξε:
"Η δική μας παράταξη πιστεύει, ότι θα πρέπει να γίνουν χιλιάδες απολύσεις και στο Δημόσιο. Πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Κανένα κόμμα δεν τις κάνει, από αυτά που ευθύνονται. Θα σας δώσω την απάντηση  που δεν δίνουν. Δεν τις κάνουμε γιατί είμαστε διαπλεκόμενοι. Θα πρέπει να γίνουν, γιατί δεν εξυπηρετείται η κοινωνική συνοχή".
Κοινό μέτωπο "Δράσης - Φιλελεύθερης Συμμαχίας" και "Δημοκρατικής Συμμαχίας"
"Εμείς με τη ΝΔ συνεργασία δεν πρόκειται", ξεκαθάρισε, προαναγγέλλοντας ότι στις επόμενες εκλογές η "Φιλελεύθερη Συμμαχία" με τη "Δράση" και το κόμμα της κας Μπακογιάννη, τη "Δημοκρατική Συμμαχία".
"Θα κάνουμε υποχωρήσεις, γιατί δεν θέλουμε να γίνει η Ελλάδα Αλβανία", είπε, σημειώνοντας ότι ήδη με τον κ. Μάνο κατεβαίνουν με ένα ψηφοδέλτιο, στο οποίο αναγράφονται και τα δύο ονόματα. "Τρία ονόματα θα είναι σιδηρόδρομος όμως", πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ποιος θα είναι επικεφαλής του κοινού μετώπου των τριών παρατάξεων, ο κ. Βαλλιανάτος είπε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, σημειώνοντας πως έχει συμφωνηθεί, να μην είναι κανένας εκ των δύο, Μάνου και Μπακογιάννη.
"Ακόμα κι αν δεν υπάρχει επικεφαλής, θα κατέβουμε μαζί στις εκλογές", ξεκαθάρισε, εκτιμώντας ότι πιο δίκαιο θα ήταν ο επικεφαλής να προκύψει από την επιτυχία των κομμάτων στις τελευταίες εκλογές.
 
"Καμμένος - Παπαρήγα - ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ευρωπαϊκό προφίλ"
"Εμείς θέλουμε ελεύθερη αγορά, ανθρώπινα δικαιώματα, μικρό κράτος, ελεύθερη αγορά. Αυτά όμως η ΝΔ τα φοβάται", πρόσθεσε.
"Δεν μάθαμε ποτέ να λειτουργούμε ως ελεύθερη αγορά. Είναι καιρός, το κράτος να πάψει να κάνει τον επιχειρηματία και να ασχοληθεί με τον έλεγχο της οικονομίας", είπε κληθείς να σχολιάσει την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές των προϊόντων.
"Σε ένα μέτωπο ανοιχτό, ευρωπαϊκό και μεγάλο, θα συζητήσουμε. Σ'αυτό το μέτωπο δεν μπορεί να είναι ο Αντώνης Σαμαράς, δεν μπορεί να είναι ο Καραμανλής".
Κληθείς να απαντήσει ποιο από τα κόμματα έχει ευρωπαϊκό προφίλ, είπε ότι "προφανώς Καμμένος, Παπαρήγα και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν".
"Η κατάσταση στην Ελλάδα χωρίς ευρώ, θα είναι υποσαχάρια και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή",  είπε χαρακτηριστικά.
"Η Χρυσή Αυγή είναι έγκλημα"
Όπως είπε ο κ. Βαλλιανάτος, σχολιάζοντας την επιτυχία της Χρυσής Αυγής στις εκλογές, υποστήριξε ότι είναι ντροπή το ότι κατάφερε να μπει στη Βουλή, ενώ έκανε αναφορά σε παλαιότερη επίθεση που ο ίδιος δέχθηκε από μέλη της.
"Ως φιλελεύθερος άνθρωπος σέβομαι κάθε άποψη, όμως η Χρυσή Αυγή δεν είναι άποψη, είναι έγκλημα", είπε.
"Η Χρυσή Αυγή μπήκε στο Κοινοβούλιο, λόγω της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που θεωρούσαν ότι το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα σορολόπ. Αν είχαν ασχοληθεί με αυτές τις ψυχές, που κάνουν τη δική τους και τη δική μας ζωή δύσκολη, η Χρυσή Αυγή δεν θα υπήρχε".
"Την τελευταία λέξη στο θέμα της ονομασίας έχουν οι γείτονές μας"
Κάθε μέρα που περνάει, όπως είπε ο κ. Βαλλιανάτος, στον κόσμο εδραιώνεται η ονομασία "Μακεδονία".
"Είναι ένα παιχνίδι που έχουμε χάσει και την τελευταία λέξη στο όνομα της ονομασίας, το έχουν τώρα οι γείτονές μας", σχολίασε, σημειώνοντας πως το πώς θα ονομάζεται κάποιος είναι θέμα αυτοπροσδιορισμού.
Ακόμη, αναφέρθηκε στο θέμα της επιπέδου των ελληνικών πανεπιστημίων, για τα οποία πρότεινε "να ανοίξει η αξιολόγηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: