Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...........

Αλεξιάδης: «Πρέπει όλοι να ζητάμε την απόδειξή μας – η φοροδιαφυγή είναι εθνικό έγκλημα»

Αλεξιάδης: «Πρέπει όλοι να ζητάμε την απόδειξή μας – η φοροδιαφυγή είναι εθνικό έγκλημα»
Για το σχεδιασμό του αναφορικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, στον Real Fm 97.8.
«Αυτό που χρειάζεται στο υπουργείο Οικονομικών αυτή τη στιγμή είναι να σβήσουμε τις φωτιές που δεν έχουν σβήσει ακόμα. Στο υπουργείο υπάρχουν φωτιές που κατατρώγουν την ελληνική οικονομία», ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης.
«Ένα άμεσο πρόβλημα που έχουμε είναι το θέμα της φοροδιαφυγής και δεν πρέπει το καλοκαίρι του 2015 να χαθεί ούτε ένα ευρώ φόρος από αυτό που χάθηκε το καλοκαίρι του 2014. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να  αντιμετωπιστούν όλα αυτά», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
«Είναι για μένα η ώρα να επιβεβαιωθεί αν όλα αυτά που έλεγα τόσα χρόνια ήταν λόγια του αέρα ή ανέξοδη κριτική ή αν ήταν υλοποιήσιμα. Και αυτό είναι ένα προσωπικό στοίχημα το οποίο δεν έχω καμία διάθεση να το χάσω», υπογράμμισε ο Τρύφων Αλεξιάδης.
«Πρέπει όλοι να ζητάμε την απόδειξή μας, όλοι να καταγγέλλουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες τα φαινόμενα φοροδιαφυγής όπου τα διαπιστώνουμε, να καταλάβουμε ότι η φοροδιαφυγή είναι εθνικό έγκλημα και είναι πατριωτικό μας καθήκον να τη χτυπήσουμε», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
«Θα ξεκινήσουμε από τη μεγάλη φοροδιαφυγή και θα φθάσουμε μέχρι και το φούρνο, διότι όλοι πρέπει να πληρώσουν», τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης.
«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δείτε στην αγορά συνεργεία του ΣΔΟΕ, συνεργεία της Ειδικής υπηρεσίας διασφάλισης δημοσίων εσόδων, την Οικονομική Αστυνομία. Θα υπάρχει μία πλήρης ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πράγματα. Μόνο το στρατό δεν θα κατεβάσουμε», είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης.
«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα. Θα δουν σκηνές που θα τρίβουν τα μάτια τους. Δεν υπάρχει περίπτωση όταν αυτή η κυβέρνηση που επιβάλει τόσο δύσκολα φορολογικά μέτρα να αφήσει οποιονδήποτε να κλέβει έστω και ένα ευρώ», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: