Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Περιορίζονται οι απώλειες για το ευρώ δια χειρός Βαρουφάκη

Περιορίζονται σημαντικά οι απώλειες που καταγράφει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα μετά και την ανακοίνωση της παραίτησης του Γιάνη Βαρουφάκη.
Η παραίτηση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ είναι "μια πολύ θετική εξέλιξη", σχολιάζει ο Δημήτρης Ευσταθίου, στρατηγικός αναλυτής της Standard Bank. Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είχε χάσει την εμπιστοσύνη των εταίρων του στην Ευρωζώνη και οι διαπραγματεύσεις "θα διευκολυνθούν κάπως" χωρίς αυτόν, πρόσθεσε ο αναλυτής.
Το ευρώ υποχωρεί 0,27% στα 1,1081 δολ. έχοντας βρεθεί νωρίτερα να χάνει 1,3% στα 1,0970 δολ., που αποτελεί το χαμηλότερο σημείο από τις 29 Ιουλίου. Έναντι του γεν το κοινό νόμισμα χάνει 0,71% στα 135,08 γεν. Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται 0,2% στα 122,58 ανά δολ.
Αναλυτές αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και τα δικαιώματα προαίρεσης EURUSD DNTs που σημειώθηκαν μία ημέρα μετά την 30η Ιουνίου, όταν και έληξε η επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
Τα DNTs είναι τριμηνιαία συμβόλαια που δίνουν το δικαίωμα στον κάτοχο να τα ασκήσει αν η υποκείμενη τιμή του συναλλαγματικού ζεύγους EURUSD δεν διασπάσει ή αγγίξει το εύρος τιμών που έχουν καθοριστεί.  Τη μεγαλύτερη κινητικότητα είχαν τα DNTs στο εύρος 1,085/1,2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: