Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2014


ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2014 – ΕΤΡΕΞΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΩΝ ΓΗ!



Με τεράστια επιτυχία και με εκατοντάδες δρομείς, από όλη την Ελλάδα, έτρεξαν στα ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2014 – ΕΛΑΙΩΝ ΓΗ!

Συνολικά σε όλα τα αγωνίσματα συμμετείχαν περίπου 400 άτομα με τα 180 να συμμετέχουν στον αγώνα των 18,5χλμ. – ένας πολύ μεγάλος αριθμός για την εποχή που διανύουμε, και περίπου 100 άτομα στα 5χλμ. – παρόλο που φαίνεται ότι έτρεξαν μόνο 60, μιας και ήρθαν να συμμετάσχουν χωρίς νούμερο και cheap περισσότερα άτομα από όσα περιμέναμε και δεν υπήρχε από την πλευρά μας το ανάλογο υλικό για να τους μετρήσουμε – μία αστοχία που είναι στα κατά της διοργάνωσης και επαφιόμαστε στο να μην ξαναδημιουργηθεί στους προσεχείς αγώνες!
Επίσης συμμετείχαν περίπου 60 παιδάκια στον αγώνα του 1 χλμ. κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα λόγω του μεγάλου αριθμού, ενώ περίπου 30 περιπατητές έλαβαν μέρος στον αγώνα.
Στα Μεγάλα Βρεττάκεια  - τον αγώνα των 18,5 χλμ. νικητής αναδείχτκε, ο νικητής και του αγώνα της πρώτη χρονιάς – ο Τανούς Αμπντάλα του Εθνικού Γ.Σ.με χρονο 1ωρ.09’ 46’’ κάνοντας παράλληλα ρεκόρ αγώνα.
Δεύτερος αναδείχτηκε ο Κώστας Ρόμπος με 1ωρ. 14’ 2’’ του Οδυσσέα Πετρούπολης και τρίτος ο Σπύρος Σπυρόπουλος του Ο.Μ.Γ. με 1ωρ. 17’ 49’’
Στις γυναίκες πρώτη αναδείχτηκε  η Σπαρτιάτισσα Στέλλα Μαρκάκου με 1ωρ. 28’ 37’’ του Ο.Υ.Κρήτης, δεύτερη η Αντιγόνη Θεοδώρου ανεξάρτητη από το Ναύπλιο με 1ωρ. 34’ 54’’ και Τρίτη η Σταυριάνθη Έβερτ με 1ωρ.35’ 38’’.
Στον αγώνα των 5χλμ. πρώτος αναδείχτηκε ο Θεμιστοκλής Κόκορες, 2ος ο Κεχαγιάς Χρήστος και 3ος ο Αθανάσιος Θεοφιλόπουλος, ενώ στις γυναίκες πρώτη βγήκε η Σταυρούλα Φλώρου, 2η η Θεοδώρα Φιφλή του Πολιτιστικού Περιστερίου Ευρώτα, που βοήθησαν εθελοντικά στον αγώνα, ενώ Τρίτη βγήκε η 12χρονη Αναστασία Τσολάκου!!!!! κάνοντας το μέλλον της να φαντάζει ελπιδοφόρο.

Οι δρομείς κατέφτασαν στην κωμόπολη των Κροκεών από πολύ νωρίς, γεμίζοντας τα καφενεία του χωριού, αναμένοντας να ξεκινήσει ο αγώνας. Πέραν από τους ανεξάρτητους δρομείς που ήρθαν με δικό τους μεταφορικό μέσον, κατέφτασαν 3 πούλμαν με οργανωμένη εκδρομή, αυτό του Απόλλων Δυτ.Αττικής, του ΣΔΥ Μεσσηνίας, που ενώ πάντα συμπαραστέκονται στον αγώνα μας, φέτος κατέφτασαν πιο οργανωμένα και του ΣΔΥ Αθηνών που κατέφτασε με γεμάτο πούλμαν.

Πριν τον αγώνα πραγματοποιήθηκε ένα μικρό τελετουργικό στον χώρο της εκκίνησης, όπου απαγγέλθηκε και ένα ποίημα στην μνήμη του Νικηφόρου Βρεττάκου που πριν από 23 χρόνια έφυγε από κοντά μας. Οι περιπατητές ξεκίνησαν στις 17.30, ο αγώνας των παιδιών με νέα διαδρομή ξεκίνησε στις 17.50 ενώ οι δύο αγώνες των 18,5 και 5 χλμ. ξεκίνησαν λίγο μετά τις 18.00.

Το τέλος του αγώνα, βρήκε τις απονομές να πραγματοποιούνται στον χώρο της Κεντρικής Πλατείας Κροκεών, ενώ με το τέλος των απονομών διεξήχθη λαϊκό γλέντι του Αθλητικού Ομίλου Κροκεών, που κράτησε μέχρι τις πρώτε πρωινές ώρες!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε καταρχάς και με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση, τα δεκάδες μικρά Κροκεατόπουλα που αφιέρωσαν το καλοκαιρινό τους Σάββατο, προκειμένου να βοηθήσουν τον αγώνα όσο μπορούσαν το καθένα. Για αυτά και μόνο αξίζει να συνεχίζουμε τον αγώνα των ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΩΝ ο οποίος πλέον γίνεται θεσμός. Επίσης θα θέλαμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες των Κροκεών στο σύνολό τους, για την αθρόα συμπαράστασή τους σε νερά και άλλα υγρά προκειμένου να ενυδατώσουν τους αθλητές κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και για τις δεκάδες μπύρες που προσέφεραν μετά τον τερματισμό κερνώντας ένα ευεργετικό ποτό τους καταπονημένους δρομείς.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην κα Ειρήνη Γορανίτου, γιατρό της ομογένειας καταγόμενη από τις Κροκεές και ταμία του Συλλόγου Ομογενών Αμερικής για την σπουδαία της χορηγία σε χρήματα, ενώ επίσης ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τα αδέρφια Πολυμενάκου και το Ελαιοτριβείο Μαξούλι για την δικιά τους χρηματική χορηγία και φέτος – τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Επίσης ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ αξίζει να δοθεί στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κροκεών, που δείχνει να αναγεννάται από τις στάχτες του, ο οποίος πέραν από τα δείγματα με το σπουδαίο λάδι που διαθέτει, προσέφερε στους δρομείς τα πολύ όμορφα αναμνηστικά μπλουζάκια τους!

Θα ήταν παράλειψη μας εδώ, να μην δώσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην Ταβέρνα ‘’Ο Πλατσάρας’’ που προσέφεραν τα καπελλάκια των εθελοντών!

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τα Παστέλια Μανωλάκου και ειδικά την κα Άλκηστις Μανωλάκου, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μας κέρασε το περίφημο παστέλι της, καθώς και τις μπάρες δημητριακών Nature Valleys και ειδικά τον κο Πάνο Αδαμαντιάδη, που μας τις προσέφερε από μόνος του και δίχως να του το ζητήσουμε. Βεβαίως από τις χορηγίες σε είδος ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ, δεν θα μπορούσε να λείψει η ΑΣΕΕ Αμυκλών(Χυμοί Λακωνία), για τους χυμούς που προσέφεραν στους αθλητές.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Δήμητρα Δημακόγιαννη σύζυγο του πυροσβέστη Κων/νου Καστρή, στην μνήμη του οποίου είχαν αφιερωθεί τα ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2013, για την σπουδαία χειρονομία της, να προσφέρει το υλικό που της ζητήσαμε στον αγώνα μας.

Οι σύλλογοι ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής και ο ταμίας κος Σταύρος Τσιμακίδης, ο ΣΔΥ Μεσσηνίας και ο κος Παναγιώτης Καμπάς και ο ΣΔΥ Αθηνών και η Πρόεδρός του κα Ελένη Μπερτσάτου αξίζουν να λάβουν ένα μεγάλο ευχαριστώ που οργάνωσαν τις εκδρομές των συλλόγων όπου ανήκουν. Δίχως τους συλλόγους τα ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Τέλος θα θέλαμε να δώσουμε όλες μας τις ευχαριστίες με όλη μας την θέρμη και στους εξής:
- Τον Αλέκο Σταματάκο που διοργάνωσε άριστα το δίκτυο των εθελοντών καθώς και όλα τα επιμέρους θέματα κατά την διάρκεια του αγώνα.

-Τους Γιώργο Βενολιά, Δημήτρη Νικολούδη και Δημήτρη Παρθύμο που βοήθησαν και αυτοί ιδιαίτερα με τις δικές τους δυνάμεις.

-Τον κο Μανώλη Πλατάνα Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρο του Α.Ο Κροκεών(Κροκεατικός) που έτρεξε τόσες μέρες για τον αγώνα και έδωσε ότι του ζητήθηκε. Ιδιαίτερα αξίζει να του δωθεί ένα μεγάλο μπράβο, που πρόσφερε από την τσέπη του το μπουφέ των αθλητών.

-Τον κο Δημήτρη Κοντογιάννη Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου των Κροκεών για την αμέριστη συμπαράστασή του

-Ενώ ένα πολύ μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια αξίζει να δοθούν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιστερίου του Δήμου Ευρώτα και ειδικά στον Πρόεδρό του κο Στέλιο Πολίτη και την κα Θεοδώρα Φιφλή, που ανέλαβαν με ιδιαίτερο ζήλο να βοηθήσουν στον τερματισμό του αγώνα. Ειδικά την τελευταία την ευχαριστούμε ιδιαίτερα πέραν επειδή συμμετείχε στον αγώνα και φέτος, για την προσφορά της σε πορτοκάλια από τα δικά της περιβόλια που δόθηκαν σε αθλητές.

Κλείνοντας επαφιόμαστε στην δημόσια δέσμευση του Αντιδημάρχου του Δήμου Ευρώτα κου Ηλία Παναγιωτακάκου, ότι ο Δήμος Ευρώτα στηρίζει τέτοιες προσπάθειες και ειδικά τα ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ, και ευελπιστούμε σε πιο ενεργή βοήθεια στις επόμενες διοργανώσεις.

 Για αυτό με αίσθημα ευθύνης και τιμής σας προσκαλούμε στα ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2015 – Διόσκουρων Κρήνη που θα πραγματοποιηθούν την 1η Αυγούστου 2015!

Η Οργανωτική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: