Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!!!!

Κανένα βουλευτή σε 19 από τις 56 συνολικά περιφέρειες της χώρας μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι 8 μονοεδρικές δεν εκλέγει το ΠΑΣΟΚ.


Αναλυτικά οι περιφέρειες που το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει πλέον κοινοβουλευτική εκπροσώπηση είναι οι:



Α' Πειραιά, Βοιωτία, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Πιερίας, Σάμου,

Φωκίδας, Χανίων.

Επίσης, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα, το ΠΑΣΟΚ ζει το βατερλό στη Β' Αθηνών όπου στελέχη πρώτης γραμμής όπως Γιάννης Ραγκούσης, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, η Άννα Νταλάρα, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση. Στην ίδια περιφέρεια δεν κατάφεραν να εκλεγουν για τη ΝΔ ο άλλοτε «ισχυρός» Ευάγγελος Αντώναρος και ο Απόστολος Ανδρεουλάκος.

Στελέχη πρώτης γραμμής του ΠΑΣΟΚ όμως, μένουν εκτός και από την Α' Αθηνών όπου εξελέγη μόνον ο Κώστας Σκανδαλίδης. Εκτός μένουν οι: Άννα Διαμαντοπούλου, Νάσος Αλευράς, Παύλος Γερουλάνος, Παντελής Οικονόμου και Χρήστος Παπουτσής.

Εκτός Βουλής μένει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ στην ίδια περιφέρεια από τη ΝΔ εκτός κοινοβουλευτικών εδράνων μένει και ο Πέτρος Δούκας από πλευράς ΝΔ.

Στον Πειραιά, δεν κατάφεραν να εκλεγούν ο πρώην υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης, ο Δημήτρης Καρύδης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης (ΠΑΣΟΚ) αλλά και ο συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Φαήλος Κρανιδιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: