Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η εφημερίδα «USA Today» εντόπισε την πιο ευτυχισμένη Αμερικανίδα...

Είναι 50 ετών, διευθυντικό στέλεχος της πολυεθνικής Siemens Healthcare και έχει σύζυγο οφθαλμίατρο, ο οποίος όταν εκείνη στα 33 της δήλωσε έτοιμη να αποκτήσει παιδί (ο γιος της είναι σήμερα 17 ετών) εκείνος προσφέρθηκε να μαγειρεύει, να πλένει τα ρούχα και να κάνει τα ψώνια ώστε να της επιτρέψει να συνδυάσει παιδί και εργασία. Η Mary Claire Orenic ανακηρύχτηκε από την εφημερίδα «USA Today» ως η ευτυχέστερη γυναίκα της Αμερικης…
Μιλώντας στην εφημερίδα η Mary Claire Orenic αποκάλυψε την απλή συνταγή για την ευτυχία της: «Να εργάζεσαι στο σπίτι δύο ημέρες την εβδομάδα. Να μη χρειάζεται να κάνεις διαδρομή μεγαλύτερη των δέκα λεπτών για να πας στη δουλειά σου. Να δειπνείς κάθε βράδυ με την οικογένειά σου. Να μην απαρνηθείς τη βραδινή βόλτα με τον σύζυγο».
Βέβαια η ιστορία της Orenic αποτελεί μάλλον εξαίρεση, καθώς σύμφωνα με δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των γυναικών άνω των 45 ετών είναι πολύ πιο δυστυχείς από τους άνδρες συνομηλίκους τους και επιπλέον κερδίζουν πολύ λιγότερα χρήματα. Έρευνα της Healthways Science Research έδειξε πρόσφατα ότι οι γυναίκες αυτές θα κερδίσουν στη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους 1,2 εκ. δολάρια λιγότερα χρήματα, με ίδιους τίτλους σπουδών και ίδια καθήκοντα.
«Οι γυναίκες δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά όσο οι άνδρες στη διαπραγμάτευση της αμοιβής τους», υποστηρίζει η Orenic, η οποία παραδέχθηκε πως είχε κάνει «το ίδιο λάθος» στα 28 της. «Το 1989 ήμουν απλώς ευγνώμων που μου προσέφεραν δουλειά» και κάπως έτσι βρέθηκε τα επόμενα πέντε χρόνια να δουλεύει διπλά από όσο άνδρες συνάδελφοί της («ακόμη και 80 ώρες την εβδομάδα») για να δείξει ότι βρίσκεται στο ύψος της εμπιστοσύνης που της έδειξαν.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο βασικός παράγοντας για την εργασιακή ευτυχία της ήταν οι προϊστάμενοί της. «Οφείλω πάρα πολλά στη σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας συνεργασίας με τους ανωτέρους μου», λέει. Για παράδειγμα αναφέρει ότι όταν μια σημαντική σύσκεψη συνέπιπτε την ίδια ημέρα με ένα διεθνές τουρνουά βόλεϊ στο οποίο συμμετείχε η ομάδα του γιου της, ο διευθυντής της εταιρείας την κάλεσε στο γραφείο του και της είπε: «Mary Claire, πήγαινε στον γιο σου». Οι περισσότεροι προϊστάμενοι θα είχαν κάνει το αντίθετο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: