Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ .......Επιστολές προς τους υπουργούς για τα... επείγοντα

Οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, βάσει των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων της η Ελλάδα, προσδιορίζονται σε επιστολές του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου προς τους συναδέλφους του
Οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, βάσει των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων της η Ελλάδα, προσδιορίζονται σε επιστολές του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου προς τους συναδέλφους του.
Το Σάββατο ο υπουργός απέστειλε προς όλους τους υπουργούς επιστολές στις οποίες καταγράφονται ανά υπουργείο οι προτεραιότητες που απορρέουν από το αναθεωρημένο πρόγραμμα στήριξης, οι προαπαιτούμενες για την καταβολή της 6ης δόσης ενέργειες και οι εφαρμοστικοί νόμοι, προκειμένου να διευκολυνθεί η σύνταξη των προγραμματικών δηλώσεων. Αντίγραφα αυτών των επιστολών κοινοποιήθηκαν στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σε αυτές γίνεται αναφορά στις διοικητικές και διαχειριστικές ενέργειες που πρέπει να έχουν διευθετηθεί μέχρι αύριο Τρίτη, προκειμένου να δρομολογηθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ.
Με συνέπεια

Επίσης, τονίζεται ότι πρέπει να εφαρμοστούν με συνέπεια όλα τα ψηφισθέντα και ισχύοντα μέτρα που ολοκληρώνουν την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται αναφορά στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου αλλά και στην κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012, που θα ενσωματώνει την τροποποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Το τελικό σχέδιο, σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος, πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: