Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

"Αυτοδυναμία" Παπαδήμου στις πρώτες δημοσκοπήσεις


Θετική υποδοχή επιφύλαξαν οι πολίτες στη νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σε κυριακάτικες εφημερίδες.
Σύμφωνα με...την δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, το 72,9% θεωρεί ότι ήταν «σωστή και μάλλον σωστή απόφαση», ενώ το 20% θεωρεί ότι ήταν «λάθος και μάλλον λάθος απόφαση».

Πιο ασφαλής για τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη αισθάνεται η πλειονότητα των πολιτών μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Στη δημοσκόπηση που διενήργησε η Marc για λογαριασμό του Έθνους της Κυριακής και στο ερώτημα «πώς κρίνετε την επιλογή Παπαδήμου για την πρωθυπουργία της χώρας;» θετική απάντηση έδωσε το 55,6%, ενώ μάλλον θετικά απαντά το 23,5% δίνοντας ένα συνολικό ποσοστό 79,1% θετικής και μάλλον θετικής γνώμης. Από την άλλη αρνητικές ήταν το 11,8% των απαντήσεων και «μάλλον αρνητικές» το 5,6%,

Στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Realnews, το 75% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της τοποθέτησης του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία της χώρας.

Τέλος στο 55% βρίσκεται η δημοτικότητα του Λουκά Παπαδήμου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, ενώ οι αρνητικές γνώμες για το πρόσωπό του να φτάνουν μόλις το 18%,







Δεν υπάρχουν σχόλια: