Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Οπως αναφέρεται, στην κυβέρνηση -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα συμμετάσχουν και βουλευτές από το ΛΑΟΣ από το οποίο θα προέλθουν έναν ή δύο υπουργοί του νέου σχήματος. Φαβορί θεωρείται ο κ. Μάκης Βορίδης και ενδεχομένως υπουργοποιηθεί και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει συμφωνήσει να αναλάβει υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος, φέρεται ότι απάντησε σε χθεσινοβραδυνή του τηλεφωνική επικοινωνία στον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ότι αν θα μείνει στην κυβέρνηση αυτό θα είναι επειδή το ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και ως πράξη εθνικού καθήκοντος.
Ο κ. Βενιζέλος, όπως αναφέρει το www.protothema.gr συνάρτησε την πιθανή παραμονή του στην κυβέρνηση -που δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη- με την ανάγκη να συνεχιστεί η ομαλή χρηματοδότηση της χώρας.
Αναμένεται να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών ο αναπληρωτής υπουργός κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ θέση στο οικονομικό επιτελείο λαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες και ο Γιάννης Μουρμούρας, σύμβουλος του κ. Σαμαρά.
Τέλος, αναφέρεται ότι στην κυβέρνηση πρόκειται να παραμείνουν η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και οι υπουργοί Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: