Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Focus: Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο μπουρδέλο!


Με τον απίστευτο τίτλο «Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο» κυκλοφορεί το γνωστό περιοδικό Focus, αναλύοντας την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Το χειρότερο δεν είναι ότι μιλούν απαξιωτικά για εμάς οι Γερμανοί, αλλά ότι την ίδια πάνω κάτω άποψη, έχουμε για τη χώρα μας και εμείς οι ίδιοι...
Ο συντάκτης του άρθρου Πίτερ Σέιφερτ, έμεινε στην Ελλάδα τρεις εβδομάδες προκειμένου να κάνει το ρεπορτάζ του και εμπνεύστηκε τον προκλητικό τίτλο όπως ο ίδιος αναφέρει, από τη δήλωση Έλληνα πολίτη που συνάντησε κατά την επίσκεψη του στη χώρα μας.
«Κρίση, χρέη και διαφθορά: Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι απογοητευμένοι και επιλέγουν ως διέξοδο στα διλήμματα που τους ταλανίζουν ή την άκρα αριστερά ή την άκρα δεξιά. Η απελπισία είναι διάχυτη σε όλη την επικράτεια της χώρας» παρατηρεί ο απεσταλμένος του Focus.
«Η αντιμετώπιση που είχα από τους Έλληνες σε καμία περίπτωση δεν ήταν εχθρική, αλλά μάλλον φιλόξενη. Το να με κεράσουν, ως Γερμανό μία ρακί ή ένα κρασί ήταν κάτι σαν ζήτημα τιμής», αναφέρει ο κ. Σέιφερτ.
«Στα Νοσοκομεία δεν λειτουργούν τα χειρουργεία, δεν υπάρχει παροχή φαρμάκων και οι περισσότεροι πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα φάρμακα από την τσέπη τους. Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος ενώ όσοι εργάζονται έχουν υποστεί δραστικές περικοπές, το κράτος είναι υπερχρεωμένο, δεν υπάρχει πουθενά προοπτική και ελπίδα. Η Ελλάδα με τους 11,2 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» γράφει μεταξύ άλλων.
Συνεχίζοντας κάνει λόγο για τις εικόνες που αντίκρισε στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους: «Άδεια μαγαζιά, αστυνομία παντού».
«Οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονται βαθιά απογοητευμένοι. Μια απογοήτευση που μετατρέπεται σε οργή και θα εκφραστεί την Κυριακή στις κάλπες» αναφέρει ο Γερμανός δημοσιογράφος.
«Στην ύπαιθρο επιβιώνεις. Οι άνθρωποι φυτεύουν λαχανικά και φρούτα, εκτρέφουν κότες και ζώα και κάπως επιβιώνουν. Στην Αθήνα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη» επισημαίνει παρακάτω.
«Η Ελλάδα εδώ και 38 χρόνια δεν είναι μια Δημοκρατία , είναι ένα μπουρδέλο» δηλώνει ο κ. Γιώργος, 60χρονος μηχανικός αυτοκινήτων από την Καλαμπάκα στο γερμανικό περιοδικό.
«Από τη δικτατορία και έπειτα οι πολιτικοί κλέβουν, κλέβουν, κλέβουν με αποτέλεσμα να μας καταστρέφουν» σημειώνει ο ίδιος συνομιλώντας με τον απεσταλμένο του Γερμανικού περιοδικού.
Τέλος, το ρεπορτάζ εστιάζει στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι εκπροσωπώντας την ελληνική Αριστερά ενδέχεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: