Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία Εως τις 7 το απόγευμα ανοιχτές οι κάλπες

Από τις 7 το πρωί προσέρχονται οι Ελληνες στις κάλπες, προκειμένου να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές. «Ξεκίνησε κανονικά η εκλογική διαδικασία. Δήμοι, Περιφέρειες και υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών βρίσκονται στις θέσεις τους»δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκη. Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα συνεχιστεί ώς και τις 7 το βράδυ, ενώ στις 9.30 θα υπάρξει η πρώτη εικόνα για το αποτέλεσμα. 

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος χρειάζεται Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Αδεια Οδήγησης ή το Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας. Τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών και τα Γραφεία Διαβατηρίων θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, από τις 7 το πρωί έως 7 το απόγευμα.
Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει σταυρός προτίμησης για τους υποψηφίους βουλευτές, καθώς εκλέγονται με λίστα.
Πάντως, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του εκλογικού συστήματος, κάποιες έδρες ίσως αλλάξουν «χέρια» ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες.
Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν 21 συνδυασμοί και 58 ανεξάρτητοι- μεμονωμένοι υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 4.873. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου συμμετείχαν 31 συνδυασμοί, 52 ανεξάρτητοι υποψήφιοι και 6.500 υποψήφιοι.

Χωρίς σημαντικά προβλήματα ξεκίνησε η ψηφοφορία στα 1.565 εκλογικά τμήματα στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος. Όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν αναλάβει κανονικά τα καθήκοντά τους, αλλά καταγράφονται αρκετές απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Ενα μικρό πρόβλημα υπήρξε σε εκλογικό τμήμα του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, όπου άργησε λίγο να ξεκινήσει η ψηφοφορία, λόγω καθυστερημένης άφιξης του δικαστικού αντιπροσώπου.

«Ξεκίνησε κανονικά η εκλογική διαδικασία. Δήμοι, Περιφέρειες και υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών είναι στη θέση τους. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα και δέχονται τους εκλογείς. Όλα βαίνουν κανονικά, όπως είχαν προβλεφθεί και προετοιμαστεί», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: