Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΑγροNέα

Ινδοί, Ιάπωνες, θόρυβος, ΠΑΣΕΓΕΣ-ΕΑΣ


Γινόμαστε μόνο ότι νομίζουμε πως μπορούμε να γίνουμε.

Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας: α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού, β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον και γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ' επιφορισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος των. Εμμ. Ροΐδης ( 1836-1904) (μου το έστειλε η Καλλιόπη)

Εκεί (Ιαπωνία) που οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. Εδώ μας δουλεύουν.

Το τελείως κατεστραμμένο κομμάτι αυτοκινητοδρόμου Great Kanto, ξαναέγινε & δόθηκε στην κυκλοφορία μέσα σε μόλις έξι ημέρες (ναι ημέρες, όχι μήνες) μετά την φοβερή καταστροφή στην Ιαπωνία. Άρχισαν στις 17/3 (μετά τον σεισμό-τσουνάμι 11/3). Στις 23/3, ο δρόμος ήταν ανοιχτός για την κυκλοφορία. (μου το έστειλε η Ελπίδα).

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη χάνονται τουλάχιστον 1.000.000 έτη υγιούς ζωής λόγω του θορύβου, και 4.500.000 έτη υγιούς ζωής από τη μόλυνση του αέρα. Εκτιμήσεις δίνουν 3.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη από εμφράγματα λόγω θορύβου. Στην Ελλάδα πάνω από 5.000.000 πολίτες «απειλούνται» από την ηχορύπανση. Η Αθήνα είναι μία από τις πιο «φασαριόζικες» ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς «εγκλωβίζει» τους ήχους μέσα στην πόλη. Δημοσίευμα Real planet. medicalnews.gr, 16/5/201.

Με εμπεριεχόμενο σύνθημα "ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΦΥΣΗ ΠΑΝΩ από τα ΤΑ ΚΕΡΔΗ" και υπογραφή "Αυτοδιαχειριζόμενος αγρός στο Ελληνικό" εμείς οι μακρινοί πολίτες παρακολουθούμε με αυξημένο ενδιαφέρον την πιλοτική προσπάθεια στον συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της καινοτομίας για την Ελληνική πραγματικότητα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. agroselliniko@gmail.com

Το χαράτσι της ΠΑΣΕΓΕΣ-ΕΑΣ είναι διπλό για τους αγρότες: 1 Αμοιβή "συμβολική", όπως την ονόμασαν, για το κλιμάκιο της ΕΑΣ, & 2 Χαρτζιλικάκι για τον μικρό του τοπικού συνεταιρισμού που αναλαμβάνει την χαρτοδουλειά, όπως εξουσιοδοτήσεις κλπ. Και αν προστεθεί σε αυτά και ο ΕΛΓΑ, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά το ποσό της επιδότησης, καταλαβαίνει κανείς την νοσηρότητα της κατάστασης.
Οι ΕΑΣ θέλουν να παρακάμψουν τους τοπικούς συνεταιρισμούς και ζητούν την συνεργασία του Δήμου, οι τοπικοί συνεταιρισμοί απειλούν τους δημοτικούς υπαλλήλους που θα εμπλακούν, λέγοντας ότι πρόκειται για ιδιωτικό έργο. Οι ΕΑΣ
καταφέρονται κατά του ΥπΑΑΤ γιατί ενημερώνει τους αγρότες ότι οι δηλώσεις από
φέτος είναι δωρεάν αν γίνουν ηλεκτρονικά, τηλεφωνικώς ή ταχυδρομικώς. Όσοι
αγρότες προσπαθούν να στείλουν τις δηλώσεις με τους τρόπους που λέει ο
ΟΠΕΚΕΠΕ ζητώντας και τη συνδρομή του Δήμου ή των ΚΕΠ, συναντούν
την έντονη επιθετικότητα των συνεταιρισμών. Γύρω-γύρω όλοι και στη
μέση ο αγρότης. (μου το έστειλε ο Φραγκίσκος) 17/5/2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: