Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ!!!!!!!!

Τελικά,απ΄ότι φαίνεται,οι φυλακές δε θα προλάβουν να...αδειάσουν καθώς η πληροφορία που δημοσιεύει το "Πρώτο Θέμα" στην ηλεκτρονική έκδοσή του μιλάει για επαναφορά της προσωποκράτησης:

"Δεκτή έκανε, κατά πληροφορίες, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την εισήγηση του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Γιώργου Σανιδά σύμφωνα με την οποία η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές επιταγές, την ελληνική νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις.
Μετά την εξέλιξη αυτή το ζήτημα της προσωποκράτησης αναμένεται να κριθεί οριστικά από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Και αυτό διότι η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφασή της, έχει κρίνει στο παρελθόν τα ακριβώς αντίθετα: ότι δηλαδή η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές.
Ειδικότερα, ο κ. Σανιδάς στην εισήγησή του, την οποία κατά τις πληροφορίες έχει υιοθετήσει η ολομέλεια του Αρείου Πάγου,τόνιζε μεταξύ άλλων ότι η προσωποκράτηση που προβλέπεται μέχρι ένα έτος για χρέη προς το Δημόσιο«δικαιολογείται από την επιτακτική ανάγκη ικανοποίησης ιδιαίτερα σοβαρού δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος, εκείνου δηλαδή της είσπραξης, και μάλιστα εγκαίρως, των δημοσίων εσόδων».
Η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, κατά τον κ. Σανιδά: «Διαχρονικά συνιστά μείζον και κρίσιμο πρόβλημα της χώρας και αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, την ικανοποίηση των αναγκών γενικά του κράτους και της κοινωνίας, καθώς και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Σύμφωνα μάλιστα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «χωρίς την αποτελεσματική είσπραξη των δημοσίων εσόδων, το κράτος θα είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στον σύγχρονο κοινωνικό του ρόλο και να εκπληρώσει συνταγματικά κατοχυρωμένους κρατικούς σκοπούς, όπως είναι η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, η απασχόληση, η δημόσια τάξη, η άμυνα και η προστασία του περιβάλλοντος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣτΕ από το 2003 έχει κρίνει αντισυνταγματική ακόμη και την προσωποκράτηση για χρέη προς το ΙΚΑ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια: