Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Σέχτα Επαναστατών, Σωκράτης Γκιόλιας, Τρομοκρατία

Εγραψε:
Pitsirikos




Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια από τη «Σέχτα Επαναστατών» έδειξε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να παταχθεί η τρομοκρατία στη χώρα μας, ώστε σε δύο –το πολύ- χρόνια να μην υπάρχει ούτε μια τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα μας. Ο τρόπος είναι πολύ απλός:



Οι δολοφόνοι της «Σέχτας Επαναστατών» δεν είχαν υπολογίσει πως μεγάλο μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου θα ένιωθε ικανοποίηση με τη δολοφονία του συναδέλφου τους.

Νόμιζαν πως θα τρομοκρατούσαν τους δημοσιογράφους και –αντιθέτως- βρέθηκαν να ακούνε και να διαβάζουν πως ο μακαρίτης ήταν το μαύρο πρόβατο της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Οι δολοφόνοι της Σέχτας την πάτησαν, γιατί δεν ήξεραν πως οι δημοσιογράφοι είναι σκατόψυχοι.

Κι όμως, αυτή η σκατοψυχία των δημοσιογράφων –που κατηγορούσαν τον δολοφονηθέντα συνάδελφό τους πριν καν ταφεί- αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Μέχρι τώρα, μόλις είχαμε κάποια δολοφονία από τρομοκράτες, όλοι καταδίκαζαν αμέσως το χτύπημα και έριχναν κατάρες στους δολοφόνους. Αυτό ήταν λάθος. Θα έπρεπε να φερόμαστε όλοι όπως φέρθηκαν οι δημοσιογράφοι αμέσως μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Στην επόμενη δολοφονία από τρομοκρατική οργάνωση, κανείς δεν θα πρέπει να καταδικάσει το χτύπημα. Θα πρέπει όλοι να πούμε «Καλά του έκαναν του καριόλη! Ένα γουρούνι ήταν! Ευτυχώς που βρέθηκαν αυτοί οι άγιοι άνθρωποι και τον καθάρισαν και ξεβρόμισε λίγο η κοινωνία. Άγαλμα θα πρέπει να τους κάνουμε για το καλό που μας έκαναν».

Οι τρομοκράτες θα τρελαθούν, μόλις συνειδητοποιήσουν πως όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όλοι οι πολιτικοί και όλοι οι πολίτες συμφωνούν με τις δολοφονίες των θυμάτων τους.

Φανταστείτε μετά από κάθε δολοφονία από τρομοκρατική οργάνωση να διακόπτουν τα κανάλια το πρόγραμμά τους και χαμογελαστοί δημοσιογράφοι να ανακοινώνουν με ενθουσιασμό το χτύπημα, ενώ οι πολιτικοί θα δίνουν συγχαρητήρια στους τρομοκράτες και οι πολίτες θα πανηγυρίζουν στους δρόμους και στα καφενεία, πίνοντας στην υγειά των παλικαριών της Σέχτας.

Είναι σίγουρο πως, μετά από μερικές τέτοιες δολοφονίες οι οποίες θα αντιμετωπιστούν ως εθνικός θρίαμβος από όλους, οι τρομοκράτες θα αυτοκτονήσουν ομαδικά ή θα παραδώσουν απογοητευμένοι τα όπλα τους και θα πάνε να μονάσουν στο Άγιον Όρος.

Δυστυχώς, αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης της τρομοκρατίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί απέναντι στην κρατική τρομοκρατία.

Αν, για παράδειγμα, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι πολίτες άρχιζαν να χτυπάνε φιλικά στην πλάτη τον Κορκονέα και να του δίνουν συγχαρητήρια, οι μπάτσοι θα έπαιρναν λάθος μήνυμα και θα νόμιζαν πως πρέπει να μας καθαρίσουν όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: