Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Max Keiser: "Ελληνες, είστε όμηροι διεφθαρμένων τραπεζιτών της Wall Street"

«Είστε αιχμάλωτοι οικονομικών τρομοκρατών, διώξτε τους!

Με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων έγινε η ελληνική οικονομία η χωματερή των τοξικών αποβλήτων των τραπεζιτών της Αμερικής. Η ελληνική οικονομική κρίση είναι κατασκευασμένη προκειμένου να φορτωθεί η Ελλάδα -μέσω των υψηλών επιτοκίων- τα χρέη των τραπεζών της Wall Street."

Με τα λόγια αυτά ο οικονομικός αναλυτής του BBC, Max Keiser (www.maxkeiser.com) περιγράφει σε συνεντεύξεις του στο Al Jazzeera και στο Alter στον Κ. Χαρδαβέλα την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ τα video με τις συνεντεύξεις του είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο Facebook και στο You Tube.

Οπως επισημαίνει στις συνεντεύξεις του, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να κρατήσει χαμηλά τα επιτόκια γιατί η ελληνική κατάσταση είναι εξαιρετικά τοξική και έτσι λόγω της κρίσης στην Ελλάδα κάποιοι έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια χαμηλού κόστους.

«Η Ελλάδα θυσιάστηκε γιατί η διεθνής οικονομική τρομοκρατία έψαχνε μια χωματερή για τα τοξικά της απόβλητα. Σας βίασαν και εσείς αντί να διαμαρτυρηθείτε και να αντιδράσετε, φωνάζετε την αστυνομία και τους ζητάτε και συγγνώμη.

Υπάρχει και άλλος τρόπος, να καταγγείλετε τους βιαστές σας, και να ζητήσετε να συλληφθούν οι τραπεζίτες της Goldman Sachs.» τονίζει ο Max Keiser. Σας κορόιδεψαν σας εξαπάτησαν και πρέπει να ζητήσετε να καταθέσουν και να δικαστούν για απάτη. Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει αποζημίωση από τις τράπεζες της Γουόλ Στριτ, για τα χρέη που δημιουργήθηκαν παρανόμως.

Αναρωτιέται αν οι έλληνες πολιτικοί πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης... (Ψυχολογική αντίδραση που παρατηρείται συνήθως σε θύματα απαγωγής κατά την οποία ο απαχθής αναπτύσσει και παρουσιάζει έντονα συναισθήματα πιστής υπακοής, θαυμασμού, ταύτισης ή ακόμη και «αγάπης» απέναντι στον απαγωγέα του.)

Πιάστηκαν όμηροι διεφθαρμένων τραπεζιτών της Wall Street και κατηγορούν την ίδια τους τη χώρα και την καταδικάζουν σε αυτομαστίγωση, για τη διαφθορά των άλλων....

Συμφώνησαν το 2002 με την Goldman Sachs τη χάλκευση των στοιχείων του ελληνικού χρέους και σήμερα έχουν αναθέσει την διερεύνηση της υπόθεσης και τη διαχείριση του δημοσίου χρέους σε πρώην στέλεχος της ίδιας τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: