Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Γιάννης Γρυπιώτης ( Υποψήφιος Δήμαρχος Ευρώτα )

Ο Ιωάννης Γρυπιώτης γεννήθηκε το 1967 στη Σπάρτη του Νομού Λακωνίας, από το  Γεώργιο και τη Βασιλική Γρυπιώτη, το γένος Νικητάκη.

Σπούδασε Ιατρική στην Ιατρο-χειρουργική Σχολή Παδούης, στην Ιταλία, απ' όπου αποφοίτησε το 1999. Ειδικεύτηκε στην Ανασθησιολογία. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Επείγουσα Ιατρική.  Από το 2000 ως το 2002 εργάστηκε ως Α.Ι. αποσπασμένος στο Νοσοκομείο Σπάρτης στο Ορθοπεδικό Τμήμα. Από το 2002 ως το 2006 εργάστηκε ως Αναισθησιολόγος στην «Πολυκλινική Αθηνών».

Συγχρόνως το 2002, διετέλεσε μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας και ήταν υποψήφιο μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Το 2006 εργάστηκε στο Νοσοκομείο Μολάων ως Επικουρικός Ιατρός στη θέση του Επιμελητή Β'. Σήμερα εργάζεται στο Νοσοκομείο Μολάων στη θέση του Επιμελητή Α΄ Αναισθησιολογίας.

Είναι μέλος της Αναισθησιολογικής εταιρείας και της εταιρείας Πόνου. Είναι ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας Ιατρών για την αντιμετώπιση του αγώνα κατά των ναρκωτικών και υποψήφιο μέλος των γιατρών χωρίς σύνορα. Έχει ενεργό συμμετοχή στη συγγραφή συγγραμμάτων Ιατρικού περιεχομένου, καθώς και πολλών ανακοινώσεων. Είναι ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας Ιατρών για την αντιμετώπιση του αγώνα κατά των ναρκωτικών και υποψήφιο μέλος των γιατρών χωρίς σύνορα. Ασχολείται με το συνδικαλισμό: Το 2004 εξελέγη μέλος της τριμελούς επιτροπής του συνδικαλιστικού οργάνου των Ιατρών Αθήνας - Πειραιά για το Νοσοκομείο «Πολυκλινική Αθηνών».

Η ενασχόλησή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2002, οπότε εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Λακωνίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Πρόεδρος Αποδήμων Λακωνίας και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Αθλητισμού. Στις εκλογές του 2006 έθεσε υποψηφιότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού και εξελέγη Δήμαρχος Σκάλας. Από τις 2 Ιανουαρίου 2011, ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου στο διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Ευρώτα.

Είναι παντρεμένος με την Ασημίνα Πιπέρου, με την οποία έχουν δύο (2) παιδιά, τη Βασιλική και την Πηνελόπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: