Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ!!!!!

19 Ιουλίου 2011 (13:30 UTC+2)


Ζητείται νομοθετική ρύθμιση για το Λάγιο Λακωνίας
Νομοθετική ρύθμιση για ένα πρόβλημα άλυτο εδώ και δύο αιώνες, που αφήνει χωρίς περιουσίες τους κατοίκους ενός χωριού της Λακωνίας, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΕΣΥ) Πελοποννήσου, από το υπουργείο Οικονομικών.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Λάγιο Λακωνίας, όπου με την εφαρμογή του κτηματολογίου πριν από λίγα χρόνια έμειναν ακτήμονες σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού.

Οι περιουσίες τους, αν και τις καλλιεργούν με δενδρώδεις καλλιέργειες περισσότερο από δύο αιώνες και τις έχουν αγοράσει νόμιμα με συμβόλαια από το 19ο αιώνα, θεωρήθηκαν ότι ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο κατά 51% και το υπόλοιπο 49% σε περίπου πενήντα ανθρώπους, απόγονους Ελλήνων μπέηδων. Οι τελευταίοι δεν έχουν σχέση με το χωριό και μάλιστα δεν έχουν υποβάλει δήλωση συνιδιοκτησίας, δεδομένου ότι η περιοχή αυτή αποτελεί τμήμα του δασοκτήματος ''Λάγιο-Τρίνησα'' και με την απελευθέρωση της χώρας από τους Τούρκους τα εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας περιήλθαν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: