Κυριακή, 9 Αυγούστου 2009

ΣΕΛΛΑΣΙΑ 2009

Στη Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στη Σελλασία (δήμος Οινούντος, Λακωνία) πραγματοποιηθηκε το Σάββατο, 8 Αυγούστου και ώρα 18.00μ.μ. η ημερίδα "Νέοι Αγρότες και Περιβάλλον"απο την Ένωση Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Λακωνίας.

Τα θέματα της ημερίδας περιλαμβάναν τις εισηγήσεις:
«Πυρκαγιές 2007 - Καταστροφή φυσικού περιβάλλοντος και δυνατότητες αποκατάστασης» από τους Δρ Αριστείδη Ματσούκη (Γεωπόνο, μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. ΓΠΑ) και κ. Αθανάσιο Καμούτση (Λέκτορα Εργαστηρίου Γενικής-Γεωργικής Μετεωρολογίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών),
«Οικονομία και Εξοικονόμηση Νερού στη Γεωργία» από τον κ. Γιώργο Μπουραζάνη (Γεωπόνο, M.Sc-Διαχείριση Περιβάλλοντος, Υποψήφιο Δρ ΓΠΑ, Υπάλληλος Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Λακωνίας) και
«Περιβάλλον και Τοπική Αγροτική Ανάπτυξη» από τον κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη (Δημοσιογράφο-Τεχνικό σύμβουλο ΠΕΝΑ, συνεργάτη ΑγρΌραμα)
Η ημερίδα του Σαββάτου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΑ Λακωνίας κ. Παν. Κυριακόπουλο, είναι μια από τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις στην πορεία για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, το οποίο θα γίνει στις 3-6 Σεπτεμβρίου 2009, στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας, με θέμα «Νέοι Αγρότες και Περιβάλλον, φυσικό, οικονομικό, τεχνολογικό, πολιτιστικό, κοινωνικό».
Το τριήμερο 7, 8 και 9 Αυγούστου, με φροντίδα του Γεν. Γραμματέα της ΕΝΑ Λακωνίας κ. Γιώργου Αλεξανδράκου, η Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας θα συμμετέχει με περίπτερο, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια συνεχώς, στην 6η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, που οργανώνει το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Οινούντος.
Ο κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ επεσήμανε ότι όλοι οι αγρότες, ενιαία, θα πρέπει να λαμβάνουν μια ανταμοιβή για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος όλων μας. Όλοι οι φροντιστές του περιβάλλοντος ισόποσα και επί πλέον ανάλογα με την επιφάνεια που φροντίζουν περιβαλλοντικά. Η ΠΕΝΑ πιστεύει ότι οι πραγματικά ενδιαφερόμενοι αγρότες κυρίως μπορούν να συμμετέχουν αποτελεσματικά στον σχεδιασμό στρατηγικών αγροτικής ανάπτυξης και φροντίδας του περιβάλλοντος και μπορούν να εξασφαλίσουν την εφαρμογή των όποιων πολιτικών στον αγροτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: